Veľtrhy Akadémia a Vapac otvoria brány študentom a absolventom

28.09.2012 Bratislava

Bratislava 28. septembra (TASR) - Najväčší medzinárodný študentský veľtrh sa uskutoční pod názvom Akadémia & Vapac v dňoch 9. až 11. októbra v priestoroch AEGON arény Národného tenisového centra v Bratislave. Záštitu nad podujatím prevzal podpredseda Európskej komisie Maroš Šefčovič.

Slovenské a zahraničné vysoké školy, vzdelávacie inštitúcie ale aj zamestnávateľské organizácie poskytnú budúcim absolventom stredných škôl informácie o ďalšom štúdiu na vysokých školách v akademickom roku 2013/14 a možnostiach zamestnania sa v jednotlivých regiónoch Slovenska a v zahraničí, povedala pre TASR riaditeľka podujatia Daniela Kráľovičová. Cieľovou skupinou, pre ktorú je veľtrh určený sú preto študenti a absolventi stredných a vysokých škôl, dodala.

Na veľtrhu sa predstaví 232 vystavovateľov, ktorých prezentujú zástupcovia škôl, fakúlt a riaditelia. Nebudú chýbať aj sprievodné podujatia, informačné semináre pre študentov a osobitne pre pedagógov a výchovných poradcov. Mladí ľudia sa dozvedia aktuálne informácie o štúdiu na slovenských vysokých školách, pre pedagógov je určený seminár Výchovný poradca a jeho miesto v systéme regionálneho školstva, zástupcovia Ústredia práce, sociálnych vecí a rodiny budú informovať o zamestnanosti absolventov stredných a vysokých škôl v SR, o štipendiách na štúdium v zahraničí poinformujú študentov zástupcovia Slovenskej akademickej informačnej agentúry (SAIA).

Najväčší študentský veľtrh si za uplynulé roky získal medzi študentmi a pedagógmi veľkú obľubu, o čom nasvedčuje fakt, že ho každoročne navštívi viac, ako desať tisíc študentov stredných škôl, zo všetkých regiónov Slovenska.

Vapac - veľtrh práce a cestovania je orientovaný najmä na študentov vysokých škôl, resp. jej absolventov. Mladým ľuďom poskytuje informácie o možnostiach práce - získania zamestnania, cestovania, jazykového vzdelávania, brigád a to nielen v Slovenskej republike, ale i v zahraničí.

Akadémia – veľtrh vzdelávania je orientovaný na stredoškolskú a vysokoškolskú mládež, ktorá hľadá informácie o štúdiu, vzdelávaní. Oba veľtrhy sú dnes najväčšie podujatia organizované v Slovenskej republike - určené mladým ľuďom od 18 rokov. Svojim zameraním a ponukou sa vyrovnajú obdobným veľtrhom v mnohých mestách sveta - Brusel, Paríž, Seattle, Bankog, Moskva . . . Tematicky patria do siete aktivít Education and Career Fairs.
 

Vyberte región